In dit eerste filmpje geven we een korte introductie van de voornaamste elementen van de Mac OS X finder. We gaan even kijken in het Apple-menu en zien hoe je je serienummer kan terugvinden en hoe je eenvoudig kan checken welke versie van het OS X je hebt.

Voor de versienummer van OS X kunnen we meegeven dat we kijken naar de 2 eerste cijferblokken. Bijvoorbeeld: 10.6.8 => we kijken dan naar de “10.6″ om te kunnen zeggen welke versie van het OS X we draaien.
Doorheen deze cursussen gaan we voornamelijk ingaan op de recentste versies, 10.6 (Snow Leopard) en 10.7 (Lion). Mocht je specifieke vragen hebben over oudere versies, stuur gerust een berichtje!

Alle versies van het OS X zijn genaamd naar een kat-achtige:
10.7 => Lion (leeuw)
10.6 => Snow Leopard (sneeuwluipaard)
10.5 => Leopard (luipaard)
10.4 => Tiger (tijger)
… enzoverder.
Recentelijk heeft Apple aangekondigd dat de nieuwste versie van OS X in de zomer van 2012 gelanceerd zal worden en “Mountain Lion” zal heten.

Tijdens mijn Mac cursussen stoot ik vaak op gebruikers die niet weten (of niet zeker zijn) welke versie van het Mac OS X ze precies draaien.
Nogthans kan dat handig zijn om te weten. Bijvoorbeeld wanneer je nieuwe software of hardware wilt gaan kopen (is het wel compatibel met de versie die je loopt)?

In deze korte videocursus leg ik even uit waar je je Mac OS X versie kan terug vinden.

– See more at: http://www.mac-opleiding.be/?cat=58#sthash.amCsy5Qe.dpuf