In de videocursus vandaag bekijken we hoe de rechtermuisknop geactiveerd kan worden.
Tijdens mijn cursussen ondervind ik vaak dat Mac gebruikers hun rechtermuisknop niet aan hebben staan. Een aantal mensen is er zich niet van bewust, anderen hebben gewoon nog niet gevonden hoe ze deze kunnen activeren.
Hier gaat deze videocursus over.

Daarnaast kijken we ook even naar het instellen van de muis voor linkshandigen (ja, de muisknop functies kunnen omgedraaid worden!) en staan we ook even stil bij de snelheid van de aanwijzer, het dubbelklik-interval en de scroll-snelheid.

De les is gegeven aan de hand van 10.8 (Mountain Lion). De rechtermuisknop problemen komen vooral voor bij 10.8 en 10.7. Gebruikers onder 10.6 of lager kunnen op dezelfde wijze problemen met hun muis in orde brengen, maar zullen minder opties hebben om uit te kiezen.

Tijdens mijn Mac cursussen stoot ik vaak op gebruikers die niet weten (of niet zeker zijn) welke versie van het Mac OS X ze precies draaien.
Nogthans kan dat handig zijn om te weten. Bijvoorbeeld wanneer je nieuwe software of hardware wilt gaan kopen (is het wel compatibel met de versie die je loopt)?

In deze korte videocursus leg ik even uit waar je je Mac OS X versie kan terug vinden.

– See more at: http://www.mac-opleiding.be/?cat=58#sthash.amCsy5Qe.dpuf